|

FGU Danmarks første årsmøde satte fokus på kædeansvaret omkring de unge

Den 17. september 2021 gennemførte FGU Danmark sit første rigtige årsmøde. Under temaet ”Kædeansvaret omkring de unge” satte årsmødet fokus på FGU’ens plads i uddannelses- og joblandskabet sammen med de mange aktører, som har en aktie i FGU’en og i at få de unge godt videre i uddannelse og job. Og der var bred enighed: Lad os rykke sammen i bussen om opgaven og lære af hinanden. Vi skal sammen løfte de unge godt videre.

Læs mere
|

Pas nu på den reformiver – vi har allerede løsningen for 50.000 unge

Den 7. september kl. 10 holdt statsministeren pressemøde om nye reformer på vej. Kl. 13.30 mødtes alle aktører bag FGU med partiernes uddannelsesordførere, og konklusionen var klar: Folketinget har allerede i enighed skabt den reform, der er en del af løsningen for knap 50.000 unge uden for uddannelse og beskæftigelse. Nu skal finansieringen på plads.

Læs mere
|

Der er ikke brug for at opfinde den dybe tallerken igen

Skal man tro de seks uddannelsespolitiske ordførere ved FGU Danmarks midtvejsstatus den 7. september, er der håb forude i forhold til at sikre driftsøkonomien bag de 27 nye institutioner i de kommende forhandlinger om finansloven og om de 2,5 milliarder, der årligt er afsat til uddannelse i regeringens nye reformudspil.

Læs mere
|

Kære statsminister – har du glemt 50.000 unge og FGU?

Hvor blev FGU af i finansloven? Lige efter at statsministeren har talt dunder om indsatser for 50.000 unge uden uddannelse og beskæftigelse, så præsenterer regeringen et finanslovforslag, der slet ikke indtænker implementering af en af de største reformer nogensinde i Danmark for netop de 50.000 unge.

Læs mere
|

EGU-sporet på FGU skal styrkes!

Kun 6 pct. af eleverne på FGU går på EGU-sporet. Det er markant færre end de 11 pct., der var forventet ved etableringen af FGU. Det vil vi i FGU Danmark gøre noget ved, og vi anbefaler derfor fem indsatser/tiltag, som kan være med til at understøtte EGU-sporet til glæde for de unge.

Læs mere