Netværksmøder for FGU-lærere i efteråret 2024

I efteråret 2024 afholdes der virtuelle netværksmøder for lærere i fagene: 1) Turisme, kultur og fritid, 2) Dansk som andetsprog, 3) Naturfag, og 4) Engelsk samt for 5) FGU-Vejledere. Desuden afholdes et fysisk netværksmøde for lærerne i miljø og genbrug med fokus på FGU-prøven.

FGU Danmarks Videnscenter afholdte i forår 2024 netværksmøder for vejledere samt lærere i fagene 1) Turisme, kultur og fritid, 2) Dansk som andetsprog, 3) Naturfag, og 4) Engelsk og 5) Miljø og genbrug. Disse møder følges op af virtuelle netværksmøder i efteråret 2024, som skal være med til at understøtte og konsolidere arbejdet i netværket.  Formålet med netværksmøderne er faglig vidensdeling med kollegaer på tværs af FGU og fælles faglig udvikling.

De virtuelle møder er planlagt med bl.a. oplæg fra FGU-lærere, eksterne faglige oplæg samt med mulighed for gruppedrøftelser på tværs.

Møderne er forbeholdt vejlederne og lærerne i de respektive fag. Alle lærere, der har deltaget i forårets netværksmøder, har modtaget en kalenderinvitation.

Tilmelding til møderne for nye lærere kan foregå via tilmelding til teamsgrupper i FGU, senest 1. september 2024. Find tilmeldingsside her: https://fgu.dk/events/fgu-teamsgrupper-for-laerere-vejledere-ressourcepersoner-m-fl

Desuden afholdes fysisk møde i miljø og genbrug.

Virtuelle møder i efterår 2024: Fag, dato og fokus

  • Turisme, kultur og fritid (TKF), 16. september kl. 14.30 – 15.30. Fokus: Lærere fortæller om deres erfaringer med prøver i TKF, og der er fælles drøftelser.
  • Dansk som andetsprog (DSA), 17. september kl. 14.00 – 15.30. Fokus: 1) Oplæg ved Nationalt Videnscenter for Ordblindhed og andre Læsevanskeligheder (NVOL) om materialer, der kan understøtte DSA-undervisningen, 2) Oplæg ved FGU-lærer om DSA på værkstedet, 3) Andre DSA-forløb og gruppedrøftelser.
  • Naturfag, 18. september kl. 13.00 – 15.00.  Fokus: 1) Oplæg ved LIFE-Fonden om, hvad naturfagslærerne kan bruge LIFE til samt 2) to FGU-læreres præsentation af hhv. undervisningsforløb og præsentationsportfolioer
  • Engelsk, 23. september kl. 14.15 – 15.45. Fokus: Fokus på praksisbaseret undervisning i engelsk: 1) Oplæg ved Johan Linde om FGU AI, som er et program, der giver nem mulighed for at udvikle praksisbaserede undervisningsforløb til engelsk mv. 2) Afprøvning og gruppedrøftelser af forløb mv.
  • Vejledere, 25. november, kl. 14.00 – 15.30. Fokus: Oplæg ved lektor Ulla Højmark med efterfølgende gruppedrøftelser om hhv. ”Unge på FGU” og ”Mulige vejledningstilgange, der matcher de forskellige unges behov”.

Fysisk møde i miljø og genbrug i efterår 2024

Mødet sætter fokus på et fælles arbejde med FGU-prøven i miljø og genbrug. Mødet afholdes den 10. oktober 2024 på FGU Trekanten i Vejle. Læs mere og tilmeld jer her senest 30. august 2024:

Tilmelding

FGU Videnscentret forventer i løbet af 2025 – 2026 at invitere til netværksmøder for lærerne i de resterende fag og faglige temaer.