FGU-institutionerne åbner op med 50 pct. fysisk fremmøde

Fra den 6. april 2021 kan FGU-institutionerne åbne op for eleverne med 50 pct. fremmøde.

Der er den 22. marts 2021 indgået en samlet rammeaftale om genåbningen af Danmark. Med rammeaftalen kan eleverne på FGU fra den 6. april 2021 vende tilbage til fysisk undervisning på skolerne hver anden uge.

Herunder kan du læse om én af FGU-direktørernes tanker om genåbningen.

Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark

Leif Rye Hauerslev, direktør for FGU Trekanten

Det er meget glædeligt, at vi endelig kan komme delvist tilbage til vores fem skoler. 

Under denne nedlukning har der været mere overskud, og vi har oplevet forskellige sociale initiativer, hvor vi har været sammen – hver for sig. Derudover har vi set spændende, skæve og sjove undervisningsidéer samt eksempler på, hvordan man kan lave praksisrettet undervisning bag en skærm.

Jeg er meget imponeret over, hvor omstillingsparate og løsningsorienterede vores medarbejdere har været under denne nedlukning. Det har været en stor fordel for både medarbejdere og elever, at vi ved første nedlukning fik udarbejdet en handlingsplan, der understøtter en digital hverdag. Handlingsplanen har blandt andet fungeret som et redskab til at skabe struktur og overblik.

Nedlukningen har ligeledes været lang og hård. Vores elever har været udholdende, men de er også gået glip af arrangementer, socialt samvær og praksisrettet undervisning med fysisk tilstedeværelse. Nu gælder det om at skabe den bedst mulige genåbning, hvor både elever og medarbejdere får tid og rum til at komme godt tilbage til hverdagen, og hvor vi har ekstra fokus på trivsel og samvær.

Overblik over genåbningen

Læs mere om genåbningsplanerne og find information om test og retningslinjer her