Prøverne på FGU er aflyst i foråret og sommeren 2021

Der er nu indgået aftale om håndtering af prøver i 1. halvår af 2021 på Børne- og Undervisningsministeriets område. Med aftalen aflyses prøverne på FGU i foråret og sommeren 2021.

Det har været en helt særlig situation på FGU-institutionerne det seneste år. institutionerne har været lukket ned, lukket op, lukket ned igen og kan nu måske snart åbne op igen.

Vi kan mærke, at vi ved den seneste nedlukning har været langt bedre rustet til at undervise eleverne virtuelt og til at understøtte dem på andre måder. Der bliver gået ture, leveret materialer til elever, så de fx kan bygge en taburet eller bage en kage derhjemme som del af undervisningen, der er fokus på daglig motion og bevægelse i undervisningen og der arrangeres konkurrencer, challenges og andre ting, der kan understøtte det sociale fællesskab blandt eleverne, selvom det foregår hver for sig. Der er dog stadig et efterslæb, som det vil være svært at indhente, hvis eleverne skulle til prøve i foråret eller til sommer.

Vi er rigtig glade for, at der nu er en udmelding omkring prøverne. Nu kan vi arbejde med en langtidsplanlægning for at få eleverne i mål ift. at de kan komme godt videre i uddannelse eller job. Det giver en enorm ro både for eleverne, men også for lærerne.

Hanne Fischer, formand for FGU Danmarks Direktør- og Rektorkollegium

Elevernes standpunktskarakterer vil blive ophøjet til prøvekarakterer.

Politisk aftale om prøver i 1. halvår af 2021