Unge fra FGU Lolland-Falster og Gudborgsund Kommunes ungeindsats er gået sammen med den lokale fodboldklub Nykøbing FC og DBU Bredde om uddannelse- og beskæftigelsesprojektet, Fodbold for Fremtiden.
Her er fodboldklubben de unges hjemmebane, hvor de møder deres FGU-underviser eller ungekonsulent på banen.
Hos FGU og ungeindsatsen er de glade for at være med i projektet:
Det er dejligt at være sammen med de unge på banen og se dem udvikle sig. Den uformelle ramme i fodboldklubben gør, at de giver lidt mere slip og glemmer tid og sted.
Grete Rosenvold, ungekonsulent i Guldborgsund Kommune.
Skræddersyet forløb
De unge træner fodbold og andre fysisk fællesskabende aktiviteter to gange om ugen af klubbens træner. Efter træning står den på relevant undervisning såsom trænerudviklingsforløb, eventplanlægning eller elementer fra faget PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære).
Deres træner Martin underviser hver anden uge i et skræddersyet trænerforløb, hvor de unge prøver kræfter med at planlægge og afvikle træninger. Det gør, at de tilegner sig nye færdigheder og kompetencer indenfor idrætsverdenen.
Det er fantastisk at være en del af et team, der er med til at gøre en forskel for unge mennesker, der mangler et kærligt skub og give dem en tro på, at de har noget at bidrage med.
Martin, træner i Nykøbing FC.
Et fantastisk fællesskab
I forløbet oplever de unge, at de er en del af et hold, hvor de bidrager til fællesskabet. Det skaber øget motivation for at være deltagende.
Det er et fantastisk fællesskab, hvor man får venner og bekendtskaber. Og så er det dejligt at starte morgenen med motion. Det giver god energi og man får lyst til at komme.
Deltager i Fodbold for Fremtiden.
Om Fodbold for Fremtiden
- Fodbold For Fremtiden er et samarbejde mellem FGU Danmark, Kommunale ungeindsatser, DBU Bredde og VELUX FONDEN.
- Målet med projektet er at udvikle en ny metode, der skal hjælpe unge mellem 15 og 29 år videre i job eller uddannelse.
- Målgruppen for deltagerne er unge i alderen 15-29 år. Fælles for deltagerne er, at de er tilknyttet enten en FGU-institution eller en kommunal ungeindsats i jobcentret.
- Det nye Fodbold For Fremtiden projekt løber fra 2024-2027 og bygger videre på erfaringer fra den første projektperiode (2020-2023).
- I den første projektperiode var 14 kommuner og dermed 14 lokale fodboldklubber involveret, og mere end 400 unge deltagere gennemførte et forløb – heraf kom hele 53 % videre i job eller uddannelse.
- Læs mere om metoden og de centrale resultater fra den første projektperiode af Fodbold For Fremtiden her: www.dbu.dk/fodbold-for-fremtiden/