Inspiration til den obligatoriske seksualundervisning i FGU

Sex & Samfund har samlet gratis inspirationsmateriale til seksualundervisningen på en platform, som er rettet mod FGU.

Seksualundervisning er obligatorisk i FGU fra skoleåret 2024/2025. Nogle lærere og vejledere har god erfaring med at undervise i emner som krop, køn, seksualitet og grænser, men for mange er seksualundervisning nyt.

Materiale til trygt læringsrum

Sex & Samfund har samlet et gratis inspirationsmateriale, som kan støtte lærere og ledere på FGU til at komme godt i gang med seksualundervisningen. Undervisningsmaterialet er rettet mod et væld af emner – og giver desuden anbefalinger og gode råd til, hvordan man kan skabe et trygt læringsrum for både lærer/vejleder og elever til at tage fat på de ofte lidt svære emner og drøftelser. Sex & Samfunds side indeholder fx dialogkort, som lærere, vejledere og ledere kan bruge til sammen at reflektere over nogle af de dilemmaer, man som lærer og vejleder kan (frygte at) stå i.

Du finder inspirationsmaterialet her:

https://sexogsamfund.dk/undervisning/ungdomsuddannelser/til-undervisere/fgu/inspirationsmateriale-om-seksualundervisning-paa-fgu

Kurser til lærere og vejledere

Sex & Samfund tilbyder også kurser, der kan klæde lærere og vejledere på til at tilrettelægge og varetage seksualundervisning på en tryg, faglig relevant og tidssvarende måde. Kurserne kan bookes til hele skolen eller en mindre gruppe.

Læs mere her:

https://sexogsamfund.dk/tilbud-undervisning/bestil-undervisning-kurser-fra-sex-samfund/faa-tilbud-paa-undervisning-kursus-eller-konsulentbistand